روز دوم شاهد برگزاری بیست و ششمین دوره نمایشگاه پانل Alcomp با عنوان “وام های کوچک، ظهور یک بازار بزرگ” با حضور مدیران عامل مجموعه های مختلف در بخش Landtech بود. موضوع اعتبارسنجی، نپیوستن بانک‌ها به گروه‌های وام‌دهی آنلاین و مشکل جدی تامین منابع مالی برای لندتک‌ها از جمله دلایل مهمی بود که شرکت‌کنندگان در جلسه در توضیح محدودیت‌های خود مطرح کردند.

هومن امینیمدیرعامل دیجی‌پ با اشاره به سهم 0.1 درصدی لندتک در بخش اعتبار گفت: به صراحت باید بگویم که حتی با ورود لندتک هم در زمینه پرداخت تسهیلات چندان موفق نبوده‌ایم. ما در مورد 0.1 درصد از بازار فناوری زمینی صحبت می کنیم.

وی همچنین با اشاره به اینکه علیرغم مشکلات فرآیند اعتبارسنجی و ریسکی که گروه های لند تک در ارائه وام و تسهیلات می پذیرند، این عملکرد چندان بد نیست، گفت: در جامعه ای که اعتبارسنجی هنوز فراگیر نشده است، لندتک ها تاکنون موفق بوده اند. آنها خودشان بزرگ‌ترین خطر را انجام داده‌اند و متحمل شده‌اند.»

امینی ادامه داد: «نقش فناوری در ایجاد جایگزین هایی برای اعتبارسنجی قابل دست کم گرفتن نیست. هرچه فناوری بهتر و داده‌های جایگزین بیشتر باشد، این فرآیند در طول زمان بهتر خواهد بود.»

مدیرعامل DGP در بخشی دیگر از سخنان خود به رفتار خانوارها به عنوان مصرف کنندگان اعتبارات خرد توجه کرد و گفت: یکی از وظایف و ماموریت های لندتک نظارت بر رفتار مصرف کننده و کنترل وضعیت اعتبار است. شرایط سخت مالی جامعه ما و تورم موجود رفتار مصرف کننده را دشوار می کند.

وی سخنان خود را در مورد وضعیت صنعت لند تک در ایران اینگونه خلاصه کرد: «اقتصاد دانش‌بنیان نیازمند تنظیم‌کننده دانش‌بنیان است. این رگولاتور باید با آگاهی بیشتری در این زمینه عمل کند.

لند تک ها باید منابع بانکی بیشتری را فراهم کنند

علیرضا شفیعیمدیرعامل کیپا در پاسخ به این سوال که آیا لندتک ها می توانند به افزایش وام دهی کمک کنند، به عدم اجرای سیاست های انبساطی بانک ها اشاره کرد و گفت: اگرچه دولت مدعی تسهیل این مسائل است، اما عناوین روزنامه ها و رسانه ها پایبند نیستند. با واقعیت فرق می‌کند، در واقع در عمل اینطور نبود و اگرچه لندتک‌ها می‌توانند نشت نقدینگی را کنترل و از آن جلوگیری کنند، اما بانک‌ها با لند تک‌ها همکاری نکرده‌اند و در واقع خبری از سیاست‌های توسعه‌طلبانه نیست.

این چیزی است که سایر صاحبان مجموعه های Landtec نیز تایید می کنند. پدرم ورشکسته استدر همین راستا مدیرعامل پلتفرم دارا گفت: بانک ها باید منابع بیشتری را به لندتک ها اختصاص دهند و اگر امروز گروه های لندتک 0.1 درصد در بخش وام دهی سهم دارند، دقیقا به دلیل نبود سیاست های انبساطی در بانک ها و ورود آنهاست. خط با Landtechs

اعتبارسنجی در کشور ما بسیار ضعیف است

این وام گیرنده با اشاره به اهمیت اعتبارسنجی در فرآیند وام‌دهی، گفت: متاسفانه یکی از گزارش‌های ضعیفی که دریافت می‌کنیم، گزارش‌های اعتبارسنجی است. گزارش های اعتبارسنجی که تنها یک شرکت در کشور مجاز به تهیه آن است، تنها چهار یا پنج جزء اعتبار سنجی را شامل می شود.

وی ممنوعیت اعتبارسنجی برای شرکت‌های مختلف و سپردن این مسئولیت به یک شرکت را اشتباه می‌داند: «نخستین نتیجه مستقیم نگاه به امنیت در حوزه اعتبارسنجی می‌تواند پیش‌فرض در سیستم باشد و نیاز به یک مدل پیچیده برای آن داریم. بیایید با آن مقابله کنیم. امیدواریم با اضافه شدن اجزای جدید به سیستم اعتبار سنجی، این روند تغییر کند و بتوانیم با دقت بیشتری اعتبار سنجی را انجام دهیم.”

راه حل بهبود وضعیت منابع مالی است

در این میان رئیس هیات مدیره گروه قسطا نیز به موضوع تامین مالی اشاره کرد. علیرضا هوشمند وی خاطرنشان کرد: این سهم 0.1 درصدی لندتک ها تنها با تامین منابع مالی قابل افزایش است. وی گفت: سهم وام اینترنتی از کل وام های خرد زیر 200 میلیون تومان اعطا شده در سال گذشته 0.1 درصد بوده که تنها با تامین منابع مالی می توان این سهم را به بیش از 1 درصد رساند.

به گفته وی، در حال حاضر منابع مالی از طریق بازار پول تامین می شود. اما گروه های فعال در حوزه لندتک در تلاش هستند تا با همکاری سازمان نصر سهم گروه های وام دهی آنلاین را در ارائه وام و تسهیلات افزایش دهند.

هوشمند همچنین با اشاره به عدم پرداخت دیون گفت: با وجود اینکه قرار بود 220 هزار میلیارد تومان رد دیون پرداخت شود، تنها 6 درصد از این بخشودگی توسط بانک ها پرداخت شده است. از همین تعداد وام معوق می توان نتیجه گرفت که بانک ها در این زمینه موفق نبوده اند. بنابراین در چنین شرایطی این امکانات و فناوری ها هستند که می توانند مفید باشند».

مقررات میدانی Landtech امسال انجام خواهد شد

محمدصادق آزادانیرئیس کمیته لند تک سازمان نصر تهران به عنوان نماینده این سازمان در این پنل حضور یافت و اقدامات لازم و نظارتی در حوزه لند تک را اینگونه تشریح کرد: سندباکس مرکزی ایجاد شده و آیین نامه لند تک ها انجام خواهد شد. مکان امسال.”

به گفته وی، باید نقش لندتک ها را به طور دقیق مشخص کنیم و با تعریف دقیق این حوزه و مقررات گذاری برای آن، رسیدن به سهم یک درصدی وام آنلاین دور از دسترس نخواهد بود.

قرض دهنده بازنده است و قرض گیرنده برنده است

نکته دیگری که مدیران عامل مجموعه های لندتک به آن اشاره کردند بحث وام دهی در جامعه تورمی است. پدرام ورشوکار، مدیرعامل پلتفرم دارا در این باره توضیح داد: تورم 54.7 درصدی در کشور ما باعث می شود نرخ سود هر روز تغییر کند و در چنین شرایطی برنده وام گیرندگان یعنی وام گیرندگان هستند. بدهکاران در این شرایط نرخ پیش‌فرض تنها بر مجموعه‌های لند تک تأثیر می‌گذارد و همین موضوع آینده نامشخصی را برای شرکت‌های لندتک ایجاد کرده است.

رئیس هیئت مدیره قستا نیز در این خصوص گفت: تورم با شیب تند در حال افزایش است. اما میزان وام ها بسته به نرخ تورم افزایش نمی یابد. در این شرایط قرض گیرنده برنده و قرض دهنده بازنده است. اکوسیستم لند تک کامل نیست و این واقعیت که ما هنوز نمی توانیم دارایی های دیجیتال را به عنوان وثیقه بپذیریم، نشان می دهد که این اکوسیستم هنوز کامل نیست و به بلوغ بیشتری نیاز دارد.

By ادمین سایت

عاشق دنیای تکنولوژی و ای تی هستم. و اینجا می تونید جدیدترین مطالب را هر روز قبل از همه مشاهده کنید و مطلع بشید.