منسوجات و پارچه
برای پوشیدن این ماده در تمام فصول، بدون چروک و بوی نامطبوع، از موادی با ذرات نقره و تیتانیوم در اندازه نانو استفاده می شود. این امر منجر به تولید پارچه های سبک، نازک و قابل تنفس شد. از دیگر کاربردهای فناوری نانو در این صنعت می توان به ضد لک شدن پارچه ها و افزایش دوام آنها اشاره کرد.
صنعت خودروسازی یکی دیگر از صنایعی است که کاربردهای فناوری نانو در آن آشکار است. نانوکامپوزیتهای پلیمری در تایرها برای مقاومتر ساختن آنها در برابر سایش استفاده شدهاند. علاوه بر این، افزودن نانوذراتی مانند نانوکرههای تنگستن به سیالات خودرو، خواص مکانیکی آنها را افزایش داده است.
تجهیزات و کالاهای ورزشی
با استفاده از مواد نانو، راکت ها و توپ های با کیفیت و به طور کلی تجهیزات ورزشی بادوام و سبک ساخته می شود.
بهبود کیفیت آب
بهبود کیفیت آب یکی از بهترین کاربردهای فناوری نانو است که در آن از نانوذرات ویژه بر روی فیلترهای غشایی برای بهبود کیفیت آب و حذف مواد شیمیایی و پسماندهای صنعتی مانند تری کلرواتیلن از آب رودخانه ها و آب های زیرزمینی استفاده می شود. استفاده از فناوری نانو برای تصفیه آب یک رویکرد بسیار موثر و مقرون به صرفه است.
حوزه دیگری که کاربردهای نانوتکنولوژی را می توان دید، حوزه علوم و تحقیقات فضایی است. علاوه بر این واقعیت که ساختار بیرونی ماهوارهها را میتوان با استفاده از این مواد سبکتر و بادوامتر ساخت، گروههایی از محققان از نانولولههای کربنی برای کاهش سوخت فضاپیماها استفاده میکنند.
بهبود کیفیت هوا
کاهش کیفیت هوا به یک معضل جهانی تبدیل شده است و نانومواد به طور گسترده برای این منظور استفاده می شوند. از یک طرف، غشاهای پوشش داده شده با نانومواد مانند اکسید گرافن برای جداسازی آلاینده ها از هوا استفاده می شود. از سوی دیگر، تحقیقاتی برای افزایش کارایی کاتالیزورهایی انجام می شود که می تواند به کاهش اثر آلاینده های موجود در هوا از کارخانه های صنعتی گرفته تا خودروها، تهویه مطبوع و غیره کمک کند. چنین کانال هایی که از نانوذرات ساخته شده اند، سطح وسیعی را برای واکنش های شیمیایی فراهم می کنند.