معاون علمی و فناوری رئیس جمهور بر تعهد خود برای دستیابی به 10 تک شاخ در سه سال آینده تاکید کرد. دگانی مدعی است برای رسیدن به این هدف سه برنامه را در دستور کار خود قرار داده اند که مجموعه ها را به فعالیت کنسرسیومی تشویق می کند و معتقد است این نقطه شروع تک شاخ شدن است.
«روح الله دهقانی فیروزآبادی» در گفتگو با خبرنگار مهر، برنامه معاونت پژوهشی را برای ایجاد 10 ابر شرکت یا یونیکورن در سه سال آینده عنوان کرد و گفت:
وی ادامه داد: برای ایجاد یک ابر شرکت به سه بستر نیاز داریم که عبارتند از: پشتیبانی عمده تحت عنوان پروژههای پیشران، پروژههای بزرگ ماشینآلات و صنعت و پشتیبانی از خط ویژه صادرات. این سه برنامه بزرگترین ابزارهایی هستند که ما ارائه می دهیم. این ابزارها به طور خودکار گروه ها را تشویق می کند تا گرد هم آیند و در یک کنسرسیوم کار کنند و این نقطه شروع ابرشرکت است.
وی تاکید می کند که این شرکت ها باید به غول های فناوری کشور تبدیل شوند تا دیگر شرکت ها و استارت آپ های دانش بنیان را به پیش ببرند.
دگانی با بیان اینکه سه برنامه مذکور در دستور کار معاونت علمی قرار دارد، در ادامه درباره آنها توضیح داد: اولین برنامه ایجاد و پیگیری پروژه ها در پیشران است. تاکنون 26 مگا پروژه در معاونت علمی تعریف کرده ایم. زیرا یک شرکت فوق العاده زمانی ایجاد می شود که چندین شرکت کوچک گرد هم آیند.»
به گفته وی، در چارچوب قانون جهش تولید و شعار سال گذشته، یک سری توافقات با نهادهای اصلی کشور مانند نفت، کشاورزی و پتروشیمی انجام شد تا از منابع خود برای حل مشکلات استفاده کنند: «مثلاً یک توافقنامه با وزارت نفت برای 15 مورد از تجهیزات ساخته شده است. “اینها پروژه های بزرگی هستند که باید کنار هم قرار گیرند تا کار کنند.
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور با اشاره به برنامه سوم این معاونت گفت: در روابط خارجی با توجه به شرایط کشور به دنبال ایجاد شرکت های مشترک با شرکای خارجی هستیم که هویت شرکتکنندگان در این شرکتها هویت یک کنسرسیوم است.» مثلاً برای حضور در بازار یک کشور، شرکتهای ما باید کنسرسیوم شوند و در بازارهای خارجی سهم داشته باشند.
لازم به ذکر است که وقتی خالص دارایی یک شرکت خصوصی بر اساس درآمد و سرمایه جذب شده به مرز یک میلیارد دلار می رسد، شرکت را «یونیکورن» می نامند.
«محمد جواد آذری جهرمی» وزیر ارتباطات دولت دوازدهم نیز در ابتدای کار ابراز امیدواری کرد تا پایان کار دولت پنج استارتاپ یونیکورن شناخته شده در کشور داشته باشیم. قولی که البته عملی نشد.