ردپای مولکولهای یافت شده در سنگهای باستانی نشاندهنده یک اکوسیستم وحشی از زندگی اولیه است که نزدیک به یک میلیارد سال است که در اقیانوسهای جهان رشد کرده و شکار شده است.
نشانههای بیولوژیکی یافت شده در سنگهایی با قدمت 1.6 میلیارد سال، بقایای طیف وسیعی از موجودات ناشناخته هستند که زمانی بر حیات روی زمین تسلط داشتند. آنها میلیون ها سال قبل از ظهور گیاهان، حیوانات و قارچ ها در دنیایی با اکسیژن کم زندگی می کردند.
این موجودات اولیه که به هیچ یک از موجودات زنده امروزی شباهت نداشتند، توسط کاشفانشان به رهبری یوخن براکس و بنجامین نترشایم، دیرینژئوشیمیدانان دانشگاه ملی استرالیا، پروتوسترول بیوتا، توصیف شدند.زیست پروتوسترول) نامگذاری شده اند.
بیوتای پروتوسترول احتمالاً اولین شکارچیان روی زمین بودند که میکروب های بی شماری را در اقیانوس ها شکار کردند. علاوه بر این، به نظر می رسد که این موجودات اولیه اجداد تمام حیات یوکاریوتی روی زمین باشند. از جمله گیاهان، حیوانات، قارچ هایی که در اطراف ما هستند و البته خودمان.
Nettersheim که اکنون در دانشگاه برمن در آلمان کار می کند، می گوید: “بقایای مولکولی موجودات زنده پروسترون که در سنگ های 1.6 میلیارد ساله یافت می شوند، قدیمی ترین آثار تبار ما هستند.” آنها حتی قبل از آخرین جد مشترک یوکاریوتی (1.2 میلیارد سال پیش) زندگی می کردند. این موجودات در اکوسیستم های دریایی جهان به وفور یافت می شوند و احتمالاً در بیشتر تاریخ زمین اکوسیستم ها را شکل داده اند.