در حالی که قرار بود وزیر ارتباطات در افتتاحیه نمایشگاه الکامپ سخنرانی کند، مسائل فنی باعث شد که مراسم افتتاحیه به پایان نرسد. وزیر ارتباطات سپس در بازدید از غرفه ها به برخی سوالات خبرنگاران پاسخ داد.
زارع پور درباره اظهاراتی که چندی پیش از سخنانش منتشر شد مبنی بر اینکه تنها 10 درصد نیاز ما اینترنت بین المللی است، گفت: من هرگز چنین چیزی نگفته ام. بحث ما در مورد پیام رسان ها بود و گفتم 90 درصد نیاز مخاطب به پیام رسانی داخلی است. ما مطمئناً به اندازهای که پهنای باند بینالمللی لازم باشد، ارائه خواهیم کرد.”
وی در ادامه درباره قطعی روز جمعه گفت: با وجود اینکه 2.5 ترابیت از ظرفیت کشور قطع شد، بلافاصله تعویض شد زیرا سه برابر نیاز اینترنت کشور را تامین کرده ایم. در سال 1400 که 430 گیگابایت ارتباط در خلیج فارس قطع شد، چند روزی دچار قطعی شدیم و این چند روز به چند ساعت کاهش یافت و این خیلی مشکل است».
زارع پور همچنین در پاسخ به خبرنگاری مبنی بر عدم حضور برخی شرکت ها و استارت آپ های بزرگ در نمایشگاه الکامپ گفت: این موضوع را از دوستان نصر بپرسید.
وی در ادامه با تاکید بر اینکه تلاش وزارت ارتباطات تقویت و توسعه زیرساخت های ارتباطی و ارائه بهترین زیرساخت ها برای استارت آپ ها و مردم است، تاکید کرد: بحث محدودیت ها و فیلترینگ خارج از اراده ما اتفاق افتاد و در جای خود قابل بحث است. . است، اما به آقای توانگر هم گفتم که کاهش اقتصاد دیجیتال به یک پلتفرم آمریکایی ظلم به اقتصاد دیجیتال ایران است.»
کوچکترین خللی در شبکه ارتباطی کشور ایجاد نخواهیم کرد
وزیر ارتباطات تاکید کرد که هر جا تداخل می بینید ما مخالفیم. ما کوچکترین خللی در شبکه های ارتباطی کشور ایجاد نمی کنیم.
وی در پاسخ به خبرنگار زومیت درباره محدودیتهایی که در این زمینه تصمیمگیری در جایی دیگر گرفته میشود، ادامه داد: «با صدای بلند گفتم که از نظر فنی با حذف یک فیلتر موافقت میکنیم. در برخی از پلتفرم ها مانند گوگل پلی فیلتر کنید، اما در مورد مسنجرها تا زمانی که در ایران دفتر نداشته باشند، منطقی نیست. «شما کسبوکارهای مردم را به پلتفرمی میبرید که پاسخگو نیست، و این مانند ساختن بخشی از اقتصاد دیجیتال روی یک خط گسل است که هر بار که زلزلهای به بزرگی ۲ ریشتر رخ میدهد، فرو میریزد».
زارع پور همچنین به برنامه های دولت برای بهبود آینده اقتصاد دیجیتال کشور در برنامه هفتم توسعه پرداخت و هدف از اجرای این طرح را افزایش سهم اقتصاد دیجیتال به 15 درصد اعلام کرد. به گفته وی، طی یک سال آینده یعنی از شهریور ماه سال جاری تا شهریور ماه سال آینده، تمامی نهادها موظفند برنامه ای برای هوشمندسازی تحول دیجیتال و توسعه اقتصاد دیجیتال در بخش خود تهیه و به تصویب آن برسد. کابینه: «در این برنامه میگوید هوش مصنوعی باید باشد و به اینترنت اشیا و فناوریهای جدید توجه شود. وزارتخانه موظف است زیرساخت های لازم، زیرساخت های ارتباطی و پردازشی را که برای یادگیری ماشین و تجزیه و تحلیل ماشینی مورد نیاز است، فراهم کند.
به گفته وی، وزارتخانه های آموزش و پرورش موظفند برنامه ملی توسعه مهارت در حوزه اقتصاد دیجیتال را ظرف مدت 6 ماه تصویب و اجرای آن را آغاز کنند تا بتوانیم در زمینه تربیت نیروهای واجد شرایط اقدام کنیم.
در همه جای دنیا موفقیت را پشت سر جوانان ایرانی می بینید
وی درباره ظرفیت سرمایه گذاری، یکی از راهبردهای این وزارتخانه برای توسعه اقتصاد دیجیتال، ایجاد بازار برای همان محصولاتی است که در نمایشگاه حضور دارند، توضیح داد: جوانان ایرانی چه در سخت افزار، چه نرم افزاری و چه در پلتفرم ها، اقدامی انجام داده اند. کار بزرگی است و ما این ظرفیت را داریم که این بسترها و حتی خدمات فنی مهندسی در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات را به هر کشوری صادر کنیم.
زارع پور با اعلام اینکه در 6 ماه گذشته بیش از 200 میلیون دلار قرارداد بین شرکت های ایرانی و شرکت های خارجی منعقد شده است، گفت: در برخی کشورها شرکت های ایرانی برنده مناقصه شده اند اما نام نمی برم زیرا ممکن است شرایط تحریم ها در نهایت به پایان برسد. بیایید محیطی ایجاد کنید که کار آنها تحت تأثیر قرار گیرد. ما مصمم هستیم تا زمینه ای را برای صادرات محصولات و خدمات فنی مهندسی و فناوری اطلاعات بر اساس زیرساخت های موجود برای دولت فراهم کنیم. «دولت درهای تعامل و گفتوگو را با همه کشورها بهویژه با کشورهای همسایه باز میکند.
وی در خصوص ظرفیت شرکت های دانش بنیان برای بومی سازی فناوری گفت: جوانان ایرانی چندین سر و گردن بالاتر از جوانان کشورهای دیگر هستند و در هر کجای دنیا شاهد موفقیت باشید، جوانان ایرانی پشت آن هستند. بنابراین ما این ظرفیت را داریم که نیازهای کشور خودمان و سایر کشورها را برآورده کنیم.»
وزیر ارتباطات همچنین با اشاره به اینکه در حوزه تجهیزات ارتباطی از تجهیزات ساخت ایران برای توسعه شبکه اصلی مخابراتی کشور استفاده شد، گفت: ریسک بزرگی بود و پاسخ گرفتیم و اکنون 70 درصد ظرفیت شبکه را داریم. شبکه مخابراتی اصلی کشور با تجهیزات 100 درصد ایرانی که در آستانه صادرات است، اضافه می کنیم. چه در سختافزار، چه نرمافزار و چه در پلتفرم، میتوانیم نیازهای کشور را برآورده کنیم و حتی به کشورهای دیگر صادر کنیم.»