مستندات مایکروسافت درمورد روش عملکرد Hot Patching توضیح می‌دهد: «این قابلیت، نصب کدهای مربوط‌ به فرایندهای درحال اجرا روی حافظه را بدون نیاز به راه‌اندازی مجدد کامپیوتر فراهم می‌کند.»

توجه داشته باشید ویژگی Hot Patching به‌ این معنی نیست که دیگر برای نصب آپدیت‌های جدید هرگز نیاز به راه‌اندازی مجدد کامپیوتر نخواهید داشت. درواقع قابلیت مذکور به به‌روزرسانی پایه متکی است که برای نصب آن‌ها هر چند ماه یک‌بار باید کامپیوتر را ری‌استارت کنید.

با توجه‌ به جزئیاتی که تاکنون درمورد Hot Patching فاش شده است، در حالت ایدئال در هر سال فقط برای نصب چهار به‌روزرسانی امنیتی ویندوز ۱۱ به ری‌استارت کامپیوتر نیاز خواهید داشت.

مایکروسافت امیدوار است قابلیت Hot Patching را در سال جاری و به‌همراه نسخه‌ی 24H2 ویندوز ۱۱ برای کامپیوترهای x86-64 منتشر کند. دستگاه‌های مجهز به پردازنده‌های مبتنی‌بر معماری ARM64 نیز در سال ۲۰۲۵ از این ویژگی پشتیبانی خواهند کرد.

هنوز نمی‌دانیم Hot Patching برای همه‌ی کاربران ویندوز ۱۱ دردسترس قرار خواهد گرفت یا فقط برای نسخه‌های تجاری این سیستم‌عامل یعنی Education و Enterprise و Winodws 365 درنظر گرفته شده است.