هشت تولیدکننده محتوای تیک‌تاک از لایحه تصویب‌شده توسط دولت آمریکا مبنی بر فروش یا ممنوعیت دائمی این پلتفرم در ایالات‌متحده شکایت کردند. آن‌ها در شکایت خود استدلال کرده‌اند که این امر، در امرار معاش و کسب‌وکارشان تأثیر خواهد گذاشت.

تولیدکنندگان محتوای تیک‌تاک که شامل «تالیا کادت»، منتقد کتاب و «تیموتی مارتین»، مربی فوتبال می‌شوند، در شکایت خود ادعا کرده‌اند که TikTok به‌عنوان وسیله‌ای برای بیان نظرات، با دیگر شبکه‌های اجتماعی متفاوت است، به این معنی که هیچ پلتفرم معادل دیگری برای آن وجود ندارد.

استدلال شاکیان در مخالفت با ممنوعیت تیک‌تاک

آن‌ها به الگوریتم پیشنهادی و برخی ویژگی‌های تیک‌تاک مانند «صفحه سبز» به‌عنوان عناصری اشاره کرده‌اند که باعث تمایز آن می‌شوند. براساس گزارش ورج، در شکایت آن‌ها آمده است:

«این ویژگی‌ها – که برای رسانه‌ها موردنیاز هستند و از سیستمی به‌دست آمده است که تیک‌تاک برای تنظیم محتوای هر کاربر از آن‌ها استفاده می‌کند – به این شبکه اجتماعی یک فرهنگ و هویت متمایز می‌دهد. بنابراین ایجاد ویدیو در تیک‌تاک شکل بیان منحصر‌به‌خود را دارد و محتوای بیان‌شده از طریق آن ممکن است معنای متفاوتی نسبت به محتوای سایر پلتفرم‌ها داشته باشد.»

آن‌ها می‌گویند هرچند سازندگانی که این شکایت را مطرح کرده‌اند از پلتفرم‌های دیگر مانند فیسبوک و اینستاگرام نیز استفاده می‌کنند، اما تعداد فالوورهای آن‌ها در این شبکه‌های اجتماعی بسیار کمتر است. علاوه‌براین، شکایت‌کنندگان از تغییر مالکیت تیک تاک ابراز نگرانی کرده‌اند و می‌گویند ممکن است مانند تصاحب توییتر (ایکس فعلی) توسط «ایلان ماسک»، باعث ایجاد تغییراتی در تیک‌تاک شود.

این پرونده در دادگاه استیناف حوزه ناحیه کلمبیای ایالات‌متحده آمریکا ثبت شده است. شاکیان از دادگاه می‌خواهند که این لایحه را خلاف قانون اساسی اعلام و به این صورت، از اجرای آن جلوگیری کند.

پیش از این، خود تیک‌تاک نیز با استناد بر «متمم اول قانون اساسی ایالات‌متحده آمریکا» با این قانون مخالفت کرده و گفته بود که نگرانی‌های قانون‌گذاران در مورد این اپلیکیشن مبنی بر تهدید امنیت ملی، به‌صورت حدس‌و‌گمان بیان شده است. ByteDance، مالک چینی تیک تاک نیز اعلام کرده بود که هیچ برنامه‌ای برای فروش این پلتفرم ندارد و ترجیح می‌دهد با ممنوعیت آن در ایالات‌متحده مواجه شود.