علم مواد مانند مهندسی سازه رشته‌ای میان‌رشته‌ای است که ترکیبات جدید و راه‌های نوینی را برای استفاده از آن‌ها ارائه می‌دهد. شرکت Applied Materials و رقبای آن ازجمله Lam Research و Tokyo Electron و KLA را می‌توان از شرکت‌های علم مواد دانست.

اپلاید متریالز فرایندهای تولید جدیدی را اختراع می‌کند و تجهیزاتی را می‌سازد که می‌توانند این فرایندها را در کارخانه‌های بسیار پیچیده و گران‌قیمت موسوم‌ به «فب»، به کار برند. اکنون وقت آن رسیده است که با شرکت بسیار مهم و البته گم‌نام Applied Materials بیشتر آشنا شوید.

داستان شکل‌گیری Applied Materials

شرکت Applied Materials (به‌اختصار AMAT) بزرگ‌ترین تولید‌کننده‌ی تجهیزات نیمه‌هادی آمریکا است که اگر به‌‌دلیل فعالیت‌های تحقیق‌وتوسعه‌ی آن نبود، تراشه‌های پیشرفته‌ی امروزی وجود نداشتند.

با کاهش تعداد کارخانه‌های پیشرو، تولیدکنندگان بالقوه‌ای که می‌توانند ابزارهای ساخت تراشه پیشرفته را تولید کنند، نیز کاهش یافته است؛ اما آن‌هایی که باقی مانده‌اند، از بهترین‌های این تجارت هستند. درست مثل Applied Materials که سال‌ها است پرچم درخشان خود را افراشته است.

در سال ۱۹۶۷، مایکل ای مک‌نیلی و چهار نفر دیگر استارتاپی برای صنعت نیمه‌هادی جدید در سیلیکون ولی راه‌اندازی کردند. بدین‌ترتیب، Applied Materials چندین سال قبل از اختراع ریزپردازنده متولد شد.

در آن زمان، شرکت‌های نیمه‌هادی تجهیزات تولیدی خود را با تحقیق توسعه داده بودند؛ بنابراین، AMAT با تأمین اجزای آن تجهیزاتی شروع به کار کرد که بیشتر روی نوعی فناوری موسوم‌ به لایه‌نشانی بخار شیمیایی (CVD) متمرکز بود. شرکت به‌سرعت از ارائه‌ی اجزای ساده فراتر رفت. مونتاژ و فروش دستگاه‌هایش را به سازندگان نیمه‌هادی مانند Fairchild ،IBM ،TI و Intel آغاز کرد و تعدادی از اولین سیستم‌های تجاری برای کاربردها و تکنیک‌های لایه‌گذاری خاص را به‌وجود آوردند.

تنها ۵ سال پس از تأسیس، Applied Materials در سال ۱۹۷۵ سهام خود را عرضه‌ی عمومی کرد. آن زمان محصولات این شرکت ۶٫۵ درصد از بازار تولید ویفر را ازآنِ خود کرده بود.