پذیرش فناوری‌های جدید در صنعت ساخت و ساز برای ادامه رشد و تکامل این صنعت ضروری است. مواردی چون افزایش ایمنی، افزایش بهره‌وری، کاهش زمان و هزینه‌ها همواره از دغدغه‌های اصلی این صنعت است. روش‌های ساخت و ساز و فناوری‌های نوین روز به روز معرفی شده و جایگزین راهکارهای سنتی قدیمی‌تر می‌شوند. طی سالیان اخیر، ورود فناوری‌های نوین به صنعت ساختمان به افزایش سرعت، افزایش کیفیت و کاهش هزینه‌ها کمک شایانی کرده است. اما باید توجه داشت که هر روش ساخت و هر فناوری، مزایا و معایب خود را داشته و باید با دقت برای هر پروژه ارزیابی شود. وال ‌مش از جمله فناوری‌های نوینی است که امروزه در صنعت ساختمان ایران مورد استقبال قرار گرفته و مزایای فراوانی در مقایسه با سایر روش‌های سنتی ارائه داده است. برای آشنایی بیشتر با این فناوری می‌توانید مقاله وال مش چیست را مطالعه کنید. با این حال وال‌ مش نیز ممکن است محدودیت‌ها و معایبی با توجه به شرایط خاص هر پروژه داشته باشد.

وال ‌مش چیست؟

وال‌ مش فناوری نوین مهار لرزه‌ای دیوارهای غیرسازه‌ای ساختمان است. این روش در پیوست ششم استاندارد 2800 معرفی شده و در واقع جایگزینی برای روش‌های قدیمی مانند وال ‌پست و میلگرد بستر است. وال ‌مش کامپوزیتی متشکل از یک پلاستر گچی یا سیمانی است که با توری فایبرگلاس تقویت شده است. در این روش، مقاطع فولادی سایر روش‌ها حذف شده و با کاهش هزینه‌ها و افزایش سرعت اجرا، بهره‌وری پروژه‌های ساختمانی افزایش یافته است. به دلیل مزایای فراوانی که وال‌ مش در مقایسه با وال ‌پست ارائه داده است، به طور چشمگیری در صنعت ساختمان ایران از این روش استقبال شده. با این حال، مانند هر فناوری دیگری، وال ‌مش نیز با معایب و محدودیت‌هایی مواجه است. در ادامه مزایای و معایب وال‌ مش را بررسی خواهیم کرد.

مزایای وال ‌مش

از اصلی ‌ترین مزایای وال ‌مش که آن را به روشی مناسب برای مهار لرزه‌ای دیوارها تبدیل کرده است می‌توان به سرعت بالا، کیفیت مناسب و هزینه کمتر اشاره کرد. با این حال مزایای وال‌ مش در این موارد خلاصه نشده و این روش برتری‌های زیادی در مقایسه با روش‌های دیگر ارائه می‌دهد. از جمله مزایای وال‌ مش نسبت به سایر روش‌های سنتی مانند وال ‌پست و میلگرد بستر می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • وال ‌مش از سایر روش‌های قدیمی ارزان‌تر است. هزینه اجرای وال‌ مش در مقایسه با وال‌ پست 20 تا 40 درصد کمتر است.
  • سرعت اجرای وال‌ مش در مقایسه با سایر روش‌ها بالاتر است. همچنین به دلیل حذف میلگرد بستر و وادارها و … مرحله دیوارچینی با سهولت و سرعت بیشتری انجام می‌شود.
  • اجرای وال‌ مش آسان است و یک تیم اجرایی نیمه ماهر نیز برای اجرای وال‌ مش کافیست.
  • به دلیل سازگاری مصالح وال‌ مش با مصالح دیوار، در آینده در نازک‌کاری ترک به وجود نمی‌آید. در حالی که در دیوارهای مهار شده با استفاده از وال ‌پست، به دلیل اختلاف ضریب انبساط حرارتی مصالح دیوار و وادارها، با گذشت زمان، نازک‌کاری دچار ترک خواهد شد.
  • در راهکار وال‌ مش بر خلاف روش وال‌ پست نیازی به استفاده از وادارهای قائم و تیرک‌های افقی نیست و تمام عملیات مربوط به آن‌ها از جمله ساخت و آماده‌سازی وادارها، اجرای لایه ضد زنگ، جوشکاری، سوراخکاری بتن، نصب پلیت در بتن و … حذف می‌شود.
  • در دیوارهای مهار شده با وال‌ مش بر خلاف روش وال‌ پست نیازی به استفاده از میلگرد بستر نیست.
  • به دلیل حذف وادارها، تیرک‌ها، صفحه‌های فلزی، میلگرد بستر و … در وال ‌مش، مرحله دیوارچینی با سهولت و سرعت بیشتری انجام می‌شود.
  • دیوارهای مهار شده با وال‌ مش محدودیتی در طول و ارتفاع ندارند.
  • با توجه به اینکه تمام مراحل اجرای وال ‌مش بعد از اتمام دیوارچینی انجام می‌شود، بهترین راهکار جهت مقاوم‌سازی دیوارهای از پیش اجرا شده وال‌ مش است.