اکثر ماه‌نشین‌هایی که به ماه فرستاده می‌شوند، برای یک روز قمری یا تقریباً دو هفته‌ی زمینی کار می‌کنند و با از راه‌رسیدن سرمای سوزناک شبانگاه ماه، از کار می‌افتند و خاموش می‌شوند. اما ماه‌نشین ژاپن برای بررسی ماه یا به اختصار اسلیم اکنون در دستاوردی شگفت‌انگیز توانسته است دو شب قمری دوام بیاورد و به ارسال تصاویر به زمین ادامه دهد.

اسلیم به‌عنوان اولین ماه‌نشین ژاپن، این کشور را به پنجمین فاتح قمر زمین تبدیل کرده است. این فضاپیما هنگام فرود روی ماه در ۱۹ ژانویه، قدری کج شد و دراثر همین حادثه، صفحه‌های خورشیدی‌اش صرفاً انرژی کافی را برای فعالیت ماه‌نشین به مدت چند ساعت فراهم کردند. بااین‌حال پس از ۹ روز، خورشید به اندازه‌ی کافی در آسمان حرکت کرد تا پرتوهایش را به صفحه‌های خورشیدی اسلیم برساند.

اما فقط پس از سه روز زمینی، شب قمری فرا رسید. دمای شبانگاه در ماه تا منفی ۱۳۳ درجه‌ی سانتی‌گراد کاهش می‌یابد و این سرمای فوق‌العاده شدید می‌تواند باتری و تجهیزات الکترونیکی فضاپیماها را خراب کند. به‌طور کلی، ماه‌نشین‌ها در شب‌های قمری خاموش می‌شوند و دیگر هرگز از خواب برنمی‌خیزند؛ اما وقتی خورشید در ۲۵ فوریه برفراز اسلیم طلوع کرد، ماه‌نشین دوباره روشن شد.

بیشتر بخوانید

بیدارشدن اسلیم از خواب شبانه اتفاقی غافلگیرانه بود؛ زیرا این ماه‌نشین به‌طور خاص برای زنده‌ماندن در شبانگاه قمری طراحی نشده بود و مأموریت اصلی‌اش قرار بود با فرا رسیدن تاریکی پایان یابد. درنتیجه به‌نظر می‌رسید که آغاز شب، پایان اسلیم خواهد بود.